Natuur overweegt capitulatie

Monday , 28, January 2013

NEW YORK – Bronnen binnen milieudefensie geven aan dat onze natuurlijke vijand steeds zwakker wordt. “€œDe mensheid verovert steeds meer grondgebied op de natuur”€, aldus woordvoerder Karel-Jan Ter Beek. “Op alle fronten is de natuur aan de verliezende hand. Wij hebben nu superioriteit in de lucht, op het land en in de zee.”€

De Industriele Revolutie, eind 18de eeuw, wordt door historici gezien als het begin van de Oorlog tegen de Natuur. De stoommachine was het startschot voor de overname van alle natuurlijke processen. “€œInnovatie via evolutie ging veel te langzaam”€, aldus Ter Beek. “€œVoorheen moest je miljoenen jaren wachten voordat je kon vliegen, nu ga je lekker met KLM. En je kunt je tegenwoordig toch niet meer voorstellen dat de natuur schoon drinkwater zou verzorgen?”€

Volgens oorlogscorrespondent en natuurfotograaf Peter van Sluis wordt er op dit moment over de hele wereld gevochten. “€œIn het Amazone regenwoud bijvoorbeeld hebben de bomen zich ingegraven. Vele diersoorten, nu nog beschermt door de bomen, dreigen met zelfmoordaanslagen.”€ De impasse in deze loopgravenoorlog lijkt echter sinds kort doorbroken door middel van bulldozers and andere “€˜tanks”€™.
Op zee en in de lucht heeft de mensheid al langer superioriteit, aldus van Sluis. “€œDe ontdekking van olie, miljoenen jaren verborgen gehouden door de natuur, leidde tot wereldwijde protesten. Als represaille zijn plastics ontwikkeld, afkomstig van olie, en niet door de natuur af te breken. Deze zijn nu in alle oceanen te vinden. In de lucht nemen we actie tegen het natuurlijke klimaat. We willen meer warmte en zodoende verbranden we olie, bomen en andere natuurlijke grondstoffen. Ons doel is een globale opwarming van 10 graden.”€
De natuur krijgt bijval van zogenaamde naturisten. Illegale pro-natuur organizaties zoals het Wereld Natuur Fonds gebruiken het internet om hun propaganda te verspreiden. Met misleidende slogans als “€˜economische groei kost geld, ecologische groei is gratis”€™ proberen ze vredesonderhandelingen op de politieke agenda te krijgen. “€œTotale nonsense”€, stelt Ter Beek, “€œdit is een duidelijk voorbeeld van het Stockholm Syndroom.”€
Inlichtingendiensten over de hele wereld proberen sinds het begin van de oorlog de natuurlijke code te kraken. “€œDit is het finale offensief tegen de natuur”€, zegt van Sluis. “€œDe natuur vecht met biologische wapens, neem de spaanse griep en SARS. Dat kunnen wij ook, maar dan beter. Wij hoeven niet te wachten op evolutie, wij hebben gen-tech.”€
In de tussentijd brengt de oorlog een wereldwijde stroom vluchtelingen op gang. Volgens Ter Beek is dit “€˜collatoral damage”€™ en alleen een tijdelijk probleem. Natuurlijke krijgsgevangen worden zoveel mogelijk ondergebracht in dierentuinen en nationale parken.

Please give us your valuable comment