‘Goddelijk deeltje bestaat uit geld’

Tuesday , 8, January 2013

GENEVE – Wetenschappers van de Large Hadron Collider, de grootste deeltjesversneller ter wereld, hebben vandaag het zogenaamde Higgs-Boson deeltje ontdekt. Dit subatomaire deeltje, voorheen verantwoordelijk gehouden voor massa, blijkt te bestaan uit geld. De deeltjesversneller is hiermee in een klap de grootste bank ter wereld en hoogstwaarschijnlijk de grootste in het universum.

De bekendmaking bracht een schokgolf op gang binnen de zakenwereld. “We spreken over een potentiele globale gigahyperinflatie”, zo stelt hoogleraar gravitationele economie Prof. Dr. Dr. Ir. Charles I.T. van Vreeshoven. ”En indien het LHC ineens zelfbewust zou worden is de schade natuurlijk totaal niet te overzien.”

Het nieuws had ook positieve reacties tot gevolg. “Dit is de wraak der wetenschappers”, stelt Scientoloog Dirk Klooshof. “Eindelijk worden we serieus genomen. Nu kunnen we gaan bouwen aan een op wetenschap gebaseerde utopische samenleving.”

Om zich so snel mogelijk te kunnen gaan richten op haar nieuwe functie heeft de LHC Bank de hulp ingeroepen van de wereldberoemde investeringsbank Goldman Sachs. Samen met de beste economen ter wereld zullen de LHC wetenschappers zich gaan richten op trans-econofysische principes zoals quantum default swaps en high-energy derivatives.

Of men binnenkort een spaarrekening bij de LHC Bank kan openen is vooralsnog onbekend.

Please give us your valuable comment