‘Shell volledig duurzaam in 2018’

Saturday , 22, December 2012

RIJSWIJK – De Raad van Bestuur van Shell heeft vandaag unaniem besloten het stuur volledig om te gooien. Shell dient in 2018 het meest duurzame bedrijf ter wereld te zijn. Het bedrijf viert namelijk in 2018 haar 111de verjaardag.

Over drie jaar moeten alle boorplatformen draaien op duurzame energie zoals wind, getijdekracht en zonne energie. Ook alle tankauto’s zullen vanaf 2014 op electriciteit gaan rijden. De vloot Olietankers onder de Shell vlag dienen binnen 4 jaar te worden omgebouwd. De hevig vervuilende ruwe diesel motoren zullen dan vervangen zijn door zeilen, zonnecollectoren en windmolens.

Duurzaamheid is erg hip tegenwoordig onder bedrijven. British Petroleum besloot bijvoorbeeld haar naam te veranderen in Beyond Petroleum. En het Franse olieconcern Total liet vorige week weten alleen nog maar in zonnige gebieden naar olie en gas te gaan boren.

Om de omslag kracht bij te zetten heeft Shell vandaag meteen een Green Deal afgesloten met de Nederlandse overheid.

Please give us your valuable comment