Begraafplaats blijkt chemisch afval dump

Tuesday , 22, November 2011

RIJSWIJK – De begraafplaats ‘Uit den Treuren’ te Rijswijk blijkt al 3 jaar lang een dump van chemisch afval te zijn. Dit stelt wethouder Jan Vervliet. De hoeveelheid lood, koper en zink in de grond blijkt namelijk na uitgebreid onderzoek veel hoger dan toegestaan. De begraafplaats is tot nader order gesloten.

Na een reeks van begraafplaatssluitingen blijkt ook hier het naleven van de nieuwe en strengere Europese milieu wetgeving de oorzaak. “Deze nieuwe wetgeving maakt het volstrekt onmogelijk om nog mensen te begraven”, aldus begrafeniskenner Marten Kleef.

Dat de nieuwe wetgeving ook innovatie kan opleveren blijkt uit het succes van BodyMining. BodyMining, het nieuwste alternatief voor begraven, is een uitvaartmethode waar alle economisch belangrijke grondstoffen uit het lichaam gewonnen worden. De nabestaanden hebben recht op een percentage van de opbrengst.

De Gemeente Rijswijk verwacht dat volgende maand de lood prijs genoeg gestegen is zodat begonnen kan worden met de schoonmaak.

One thought on “ : Begraafplaats blijkt chemisch afval dump”
  • leukvoorj says:

    Ik wist dat het een reply in die richting zou zijn 😛

  • Please give us your valuable comment