Microsoft wordt autofabrikant

Tuesday , 10, May 2011

REDMOND – Een reorganisatie bij Microsoft heeft tot doel de softwaregigant om te gaan vormen tot autofabrikant. Het computer besturingssysteem Windows zal zodoende voortaan als automerk verder gaan. Het bedrijf wil zich bovendien een ‘retro’ imago aan gaan meten.

Volgens technotheoloog Henk Wielaert heeft een moment van verlichting bij de CEO van Microsoft, Steve Ballmer, het proces in gang gezet. “Ballmer werd zich vorige maand tijdens een bad trip volledig en intens bewust van de ‘niet tastbaarheid’ van software. Vervolgens ging hij naargeestig brainstormen naar vastigheid. Dit resulteerde in het autofabriek idee en eindigde in een email naar Bill Gates. Bill Gates reageerde positief en de teerling was geworpen.”

Mart P. Minder, van het bedrijf New Digital Age, gespecialiseerd in ‘speciale’ trips voor softwarebedrijven, denkt dat Bill Gates zelf ook beinvloed moet zijn geweest. Wel zijn beiden het eens dat “de reorganizatie voorkomen had kunnen worden indien Ballmer het emailprogramma Gmail, van concurrent Google had gebruikt.” Gmail heeft namelijk een speciale optie om warrige emails te voorkomen.

Om de reorganizatie snel voor elkaar te krijgen zullen alle Windows versies, waaronder Windows 98, XP en Vista hun equivalent als auto gaan krijgen. De concept auto ‘Windows 98’ bijvoorbeeld zal “weinig crashbestending worden, met een lange opstarttijd. Een perfecte auto voor hippies”, aldus een woordvoerder van Microsoft. Windows XP wordt “het beoogde ‘meest verkochte product’, een eXPerience.”

Of Windows Vista geproduceerd gaat worden is nog maar de vraag. Toyota heeft bij de Amerikaanse Mededingings Autoriteit bezwaar aangetekend vanwege het gebruik van de naam Vista. “Wij hebben al een Vista auto en deze zijn ontworpen met een Apple Macintosh”, aldus een Toyota woordvoerder.

Een deel van de software engineurs zal worden omgeschoold tot hardware engineur. Microsoft kan echter niet uitsluiten dat er veel ontslagen zullen gaan vallen. Een wervingscampagne om voldoende hardware georienteerde vaklui binnen te krijgen is al van start gegaan. Ook een naamsverandering naar Microhard wordt overwogen.

De software producten van Windows zullen uit de handel worden genomen en mogen na Juli 2011 niet meer worden gebruikt.

Please give us your valuable comment