Het Brood

Friday , 7, August 2009

Ik houd van het Brood. We drinken het zo nu en dan, altijd een evenement. U moet niet vergeten, het Brood is 50cl. Echter, het bevat weinig alcohol. Het ziet er naar uit dat het voornamelijk door een grinder vermalen reeks granen bevat. En dat vind ik prima. Dat vinden wij prima. We drinken het graag, als onderdeel van een groter geheel. Je komt het cafe in, gaat zitten en kijkt om je heen. Het grote bord valt niet te negeren, net zoals alle vrouwen die zich her en der verspreid om je heen bevinden. Je kijkt naar het bord en kiest er een uit. Soms het Brood, soms niet. Maar later zal er toch een van ons om gaan vragen. Het Brood, zullen we het brood nuttigen? Ok, ok, het Brood. Het is even wachten en dan komt de ander of jij terug. Het Brood wordt naast de grote fles ook met een groot glas geleverd. Vervolgens gaan we schenken en wordt het grote glas langzaam gevuld met dit uiterst donkere en stevige gerstennat. Of het daadwerkelijk gerst is wat er zich in het Brood bevind is mij nog niet volledig duidelijk. Je kijkt eerst goed naar je glas. Je ziet kleine stukjes drijven, er gebeuren dingen. Dan breng je het glas naar je mond en je neemt een slok. En als dan iemand vraagt wat je hebt gegeten die avond is je antwoord steevast: Brood.

LET OP: Dit was een door een getrainde ervaringsdeskundige beschreven beproeving van het Duitste bier Weihenstephaner Dunkel. Neem aub voorzichtigheid in acht indien u dit bier zelfstandig uitprobeerd!

Please give us your valuable comment