Voor paal staan

Tuesday , 19, May 2015

Ik stond voor paal vandaag. Of liever, mijn fiets stond voor (een) paal. Dit bleek echter niet de meest geschikte locatie te zijn voor het achterlaten van een fiets bij Utrecht Centraal Station. Hier kwam ik achter toen ik terug kwam en ik alleen nog een paal zag, zonder fiets. Hieronder een Google Streetview plaatje van de betreffende paal.

Wat was er met mijn fiets gebeurd? De fietsenstalling vlakbij bleek bemand en daar kreeg ik te horen dat de fiets door de gemeente was weggehaald. Ik vroeg me al af die ochtend waarom nou juist DIE paal vrij stond. Het blijkt dat fietsen daar ‘gevaarlijk’ staan, volgens de gemeente. Ik kon mijn fiets ergens in Kanaleneiland ophalen. Na wat doorvragen bleek dit bij het U-Stal fietsendepot te zijn.

Daar aangekomen bleek ik na betaling van 13 euro en 40 cent mijn fiets weer mee te mogen nemen. Gelukkig hadden ze alleen de laatste ring van mijn slot doorgesneden dus met werkend slot en fiets kon ik mijn weg vervolgen.

Het viel me trouwens nog op aan de Google Streetview foto hierboven dat er hier ook een fiets aan de paal geketend was. Zou dit een beruchte locatie zijn? Dan vraag je je toch af hoeveel fietsen er per maand zo bij de gemeente terecht komen en hoeveel inkomsten dit genereert? Of zijn die 13,40 gewoon de berekende onkosten voor het weghalen?

Desalniettemin, dat was dus weer echt zo’n Pavlov momentje, Ik voel me weer helemaal geconditioneerd en zal natuurlijk deze en vergelijkbare palen uit de weg blijven gaan. En om er altijd aan herinnert te blijven mag ik nu deze toeter op mijn fiets gaan monteren. Op deze manier kan ik nu andere slachtoffers herkennen en kunnen we elkaar misschien wat steun geven.

image