Verkeerswetenschap

Tuesday , 7, August 2007

Ik bedacht me in de bus terug naar huis ineens of er niet een GIS dataset is ergens waar alle verkeersborden en wegen in staan. Want dan kun je eens gaan rekenen. Stel je bijvoorbeeld voor dat er een wetenschappelijk bepaalde afstand is die waarschuwingsborden dienen te hebben ten opzichte van de plek waar de waarschuwing geldt. Vervolgens kun je in GIS gaan rekenen of er plekken zijn waar dit niet zo is. Deze gedachtegang vond zijn oorsprong vanochtend tijdens autorijlessen. Er was zo’n rond blauw bordje met een witte pijl aan de ingang van een straat opgesteld. En iets verder stond een rood bord met horizontale witte streek, oftewel verboden in te rijden. Beetje nutteloos. In een GIS kun je al die zaken er makkelijk uithalen…

Please give us your valuable comment