Google Spelling Check

Sunday , 5, August 2007

Een ideetje voor een spelling check programaatje. Je selecteert een woord ergens in Word, Notepad of waar dan ook, eindigende op d of t, vervolgens druk je op een sneltoets en dan gaat het programma checken via google welke meer hits geeft. Bijvoorbeeld: gevraagt of gevraagd. Die pagina moet je lijkt me toch zien te extracten en dan uit die pagina Results 1 – 10 of about 21,000,000 for gevraagd. (0.04 seconds) halen, en voila je hebt de hits. Vergelijk beide getallen en je weet statistisch gezien welke het beste is. Voor d en t bestaat natuurlijk ‘t kofschip (hetgeen ik nooit in mijn hoofd heb weten te krijgen) maar het kan wellicht ook voor andere zaken gebruikt worden…

2 thoughts on “ : Google Spelling Check”
  • Alwin says:

    Ik gebruik google best af en toe voor spelling-check. Meestal voor het Engels dan (want dat Nederlandse kofschip negeer ik over het algemeen). Regel jij effe zo’n programmatje met sneltoets en ik ben je eerste klant!

  • LeukvoorJ says:

    Ja in het engels is het ook handig. Moet het bijvoorbeeld ‘thickness of’ of ‘thickness off’ zijn vroeg net een collega aan me. De eerste is natuurlijk de goeie met 11 miljoen hits, de 2de maar 4000…

  • Please give us your valuable comment